Followers

Thursday, 8 March 2012

ni cerita 2011 ,time di plkn !!!

plkn jahat !!!

 satu hari di plkn mum iman call iman ,
cakap nak datang amek iman dekat plkn sebab nenek iman tengah sakit teruk ..

 mum iman pun datang lah pagi-pagi plkn nak amek iman ..
dah sampai plkn ,mum iman pun  jumpe cikgu ,cakap nak bawah balik iman sebab nenek iman sakit teruk ..
 so cikgu plkn cakap apa tahu ???
                                                           
tuan ,iman tak boleh balik ..
 kalau nenek sakit ,kami tak membenarkan balik ..
 kalau ibu iman sakit ,abang iman sakit ,kakak iman sakit  , ayah iman sakit je ,kita orang kasi balik ..

 kalau nenek sakit memang tak boleh balik ,kami ikut peraturan tenteran...
 mum ha ??? iman bukan tentera yang kena ikut peraturan tu ..
  tolong lah,nenek iman tengah sakit teruk tu ..
             
sorry tuan,iman tak boleh balik ..
mum iman pun mood low , pastu mum iman pun balik ipoh balik ...

ayah iman punya lah bengang dengan cikgu plkn sebab iman tak boleh balik ..
 "kalau ayah tahu macam ni,jangan harap ayah bagi kamu pergi plkn tu" ..
 "apa punya PLKN sampai NENEK meninggal pun tak boleh balik"


                                                                             *malam tu *

 lepas iman sembahyang maghrib dekat surau plkn ,tibe-tibe kakak iman call ..
iman pun angkat lah ,pastu kakak iman cakap "nenek dah tak ada"  hmm :'( ..
pastu kakak iman suruh iman bagi fon dekat cikgu plkn,sebab kakak iman nak cakap dengan cikgu plkn ..

so iman pun bagi dalam bad mood ,cikgu kakak saya nak cakap dengan cikgu ..
kakak iman pun try mintak lagi dekat cikgu nak bawah iman balik ..
so cikgu plkn cakap oke boleh ..
tapi cuti cuma tiga hari je pastu datang kem semula ..
iman pun siap-siap barang nak balik ..
           
dah siap-siap barang n cikgu mintak nama penuh nenek iman,sebab nak buat tahlil sikit ..
dalam pukul 12.00 tengah malam kakak iman pun sampai dengan mum iman ..
pastu terus pergi rumah nenek iman ..

al - fatihah      

                                                           
                                                                    dah settle pasal tu ..


mum iman cakap ,NENEK kamu dah meninggal baru bagi balik ..
apa punya PLKN ENTAH !!!
lepas ni ,kalau anak-anak mum dapat PLKN ,JANGAN PERGI DAH !!!


k lah sampai di sini je nak cerita ..
bubye >,<

7 comments:

  1. sampai cam tu ekk duk kat plkn.. nseb x dpt.. hiuhihi

    ReplyDelete
  2. ayoo =.=
    saya kene pergi maaa =.=

    ReplyDelete
    Replies
    1. padan mukeeeeeeeeeee .hihihihi

      Delete
  3. naseb bek kite x dpt plkn..alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  4. salam....setahu saya bukan jurulatih yang memberikan kebenaran kepada pelatih untuk pelepasan tetapi KOMANDAN. Why u blame cikgu (J.L) apa yang anda tulis ni pada saya sedikit sebanyak mencemarkan imej kami sebagai jurulatih. Tugasan j.l dengan pengurusan pun tak tau ke? Yang kedua...silap anda juga, kenapa tidak suruh mak atau ayah anda call pengurusan dahulu? buat susahkan mak n ayah je datang kem dengan cara melulu? semua ni boleh dibawa berbincang dan atas keputusan komandan. ya memang betul ini sudah termaktub dalam undang2 dari JLKN, kecuali jika waris terdekat sahaja seperti ayah, mak atau adik beradik boleh balik. Tapi kalau request dengan cara yang betul boleh dapat kelepasan punye. Lagi satu, please jangan provoke orang lain yang dapat masuk PLKN.

    ReplyDelete